lördag 24 november 2012

tillbaka i Beijing

I morse lämnade vi Lanzhou för att åka tillbaka till Beijing. Det var skönt att lämna Lanzhou faktiskt. Det är en ganska tråkig stad och väldigt skitig och svår att gå runt i. Vid varje övergångställe kändes det som man skulle korsa en flod med människoätande hajar i.

Det börjar faktiskt kännas som att Olle börjar acceptera oss och förstå vem vi är. Han är snabb till skratt och älskar att busa med oss. När vi kom fram till hotellet i Beijing var han lite misstänksam ett tag när vi kom fram till ett nytt hotellrum. Men efter ett tag så lossnade det och efter ett bad med mamma så sprang han runt som en busig liten nakenfis i över en timme.

Och Harrison, som knappt har ätit på en vecka, fick i sig en cheeseburgare från Burger King. "Den smakar precis som i Sverige! Tack gode gud!" sade han efter en tugga.

Imorgon har vi en ledig dag vilket är skönt. Och här i Beijing kan man klara sig själv lite bättre än i Lanzhou. Sedan blir det besök i den Förbjudna Staden, Himmelska Fridens Torg och lite annat. Vår guide är öppen för önskemål vilket känns bra. Vi får se vad de sista dagarna i Kina har att erbjuda helt enkelt.

Personligen tycker jag väldigt mycket om Kina, men det är påfrestande i längden att leva i den här kulturen i det skede vi är just nu. Vi vill bara hem till oss. Till en egen vardag. Ta med HuHu till stranden i Sibbarp eller släppa lös honom i skogen i Hammars Park. Låta honom träffa vår älskade katt Agnes.

Jag hoppas att vi relativt snart kommer att åka tillbaka till Kina dock. Och kanske har man hunnit lära sig lite fler fraser än "Tack!", "Nej!" "kissa" och "bajsa" tills dess.

/Kalle



5 kommentarer:

  1. Vad roligt att det går bra! Och kul att se vad söt HuHu är i Paolos jacka! :) Kram från oss!! Titti

    SvaraRadera
  2. Kul att HuHus personlighet börjar växa fram mer och mer och härligt att få lite uppdatering. När reser ni mot sverige igen? Kram från Emma B

    SvaraRadera
  3. Vad fina HuHu och Harrison är tillsammans. Ser fram mot att få krama Erik alla och släppa Diego och HuHu lösa i lekrummet tillsammans...whooohoooo! Kram k

    SvaraRadera
  4. Hejsan allihop!
    Det verkar så att HuHu börjar komma närmare och närmare familjen Grunning. Så skönt! Vi har varit hos er idag på Sibbarp, tog posten, vattnade blommor etc. Det var tyst och tomt där. Alltså konstigt! Snart kommer ni hem och det börjar en vanlig vardag. Kom hem - vi väntar på er!!!
    Kram på er alla. /Ewa

    SvaraRadera
  5. Hej Kalle med familj!
    Vilken lycka, nu är ni fyra!
    Följer er blogg är gläds verkligen med er.
    Två fina pojkar har ni ju, vilken rikedom.
    Kram på er alla och va' rädda om er.
    //Kickie

    SvaraRadera