torsdag 22 november 2012

lite mer än en vecka sedan vi åkte till Kina

Och tänk så mycket livet kan förändras på en enda liten vecka. Då var vi tre, nu är vi fyra. 

Olle visar sig mer och mer vara en liten busunge. Han älskar att göra saker som vi inte vill att han ska göra. Och han gör det med ett litet leende på läpparna samtidigt som han sneglar bort på oss. 

Vi verkar ha sluppit all potträning och ätträning. Han säger till när han vill på toaletten och han äter själv det han vill ha. Håller upp soppskålen till läpparna och petar in nudlarna samtidigt som han tar en slurk av buljongen, som vilken annan kines som helst.

Igår var vi på ett stort museum över provinsen. Idag har vi haft en ledig dag, och lagom till dess kom det första snöfallet här i staden. Jag och Olle var ute på en liten promenad och det är inte det mest tillgänglighetsanpassade landet jag har varit i. Såphal polerad sten på trottoarerna och skyhöga kantstenar. Men på skolgården var det fullt snöbollskrig och barnen njöt över snön. Jag fick några kommentarer som jag tolkade som att man absolut inte borde ha så små barn ute i sådant väder. 

Annars känner man sig mest väldigt utstirrad, folk stannar upp och skrattar och ler. Tänk er att ni hade gått runt med en liten chimpansunge på armen hemma i Sverige och hur folk hade reagerat då. Så känns det mest hela tiden.

/K


På museet i Lanzhou


Lite svensk fika på museets coffeshop





Berömda beef noodles från Lanzhou, väldigt goda, men en utmaning att äta med pinnar då nudlarna är ca en kilometer långa.













En busig liten HuHu!












10 kommentarer:

  1. Världens sötaste!
    Gunilla

    SvaraRadera
  2. SÅ gullig!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  3. Herregud så underbart vacker han är, ska bli så spännande att träffa honom!
    /marro

    SvaraRadera
  4. Kul att se er igen alla fyra! Är det inte så att du "går illa"? Kram från Super Mario i Gnesta (han som hoppar på svamparna)

    SvaraRadera
  5. Det har gått framåt väldigt fort. Han har lagt sorgerna på hyllan och skrattar gott. Han tycker naturligtvis att ni ser väldigt komiska ut. Men vägen är naturligtvis längre än så. Passa på och njut nu tillsammans alla fyra. Tiden i Kina är snart slut.
    Agnes ligger bakom gästsängen, ibland i den. Hon äter och skiter, men är inte så social som förra gången hon var här. Då kunde hon spankulera omkring och stryka sig mot benen. Men nu inte nu - ta hit min familj - är hennes outsagda mening. / far/farfar * 2

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att läsa att det verkar gå framåt! Och vilka fina bilder! Han är ju jättefin!! Hur tar Harrison det? Kram på er! Titti

    SvaraRadera
  7. Ja tänk så mycket som kan förändras så fort! Det känns som den mest naturliga sak att se Kalle, Harrison och Olle på en bild tillsammans. Som om bilden funnits där hela tiden och nu blivit synlig. Och när jag ser Olle med en scarf runt halsen och randig mössa på huvudet, tänker jag att "det är en riktig liten grunning det där".

    kramar från en Anna som väldigt mycket ser framemot att träffa er alla!

    SvaraRadera
  8. Han är helt underbart fin, vilken tur han har som fått er och Harrison som sin nya familj
    :-) kramar Annelie

    SvaraRadera
  9. Gud vad söt han är!! Skönt att läsa och se att lille olle har blivit glad igen! Kramar, Karin wallin

    SvaraRadera
  10. Fina bilder! Han har definitivt en glimt i ögat och verkar ha humor! Och med den där PoP mössan ser han redan super svensk ut! Ha...kram k

    SvaraRadera