lördag 17 november 2012

Lanzhou!

Efter några intressanta dagar i Beijing tog vi planet till Lanzhou. Väl på flygplatsen i Beijing såg  vi två små killar i tvåårsåldern och självklart blev jag berörd då jag tänkte på att snart har vi vår lille kille hos oss. Flygresan tog nästan två timmar,  guiden mötte oss på flygplatsen och vi kom till hotellet efter en dryg timmes bilfärd. Lanzhou är en viktig industristad i Kina med mycket smutsiga industrier, och det märks på luften. Den är tjock som gröt och luktar stenkolstjära. Kring lampor och annat ser man hur stoftet virvlar omkring. 

Vi fick våra rum och blev informerade att våra killar kommer till hotellet vid kl 4 imorgon eftermiddag. Ojojojoj, det kommer bli en lång dag imorgon :)

Vi var ju tvungna att äta lite kvällsmat så vi gick till en restaurang bara ett stenkast från hotellet. Jag tror att vi var höjdpunkten för kvällen. 10 st ur personalen stod runt oss, försökte prata kinesiska med oss, pekade på saker i menyn som förstås stod på kinesiska, tittade förundrat på oss, ja en märklig upplevelse helt enkelt. Som tur var fanns det bilder av allt i menyn så vi fick använda oss av teckenspråk o pekande o appen med kinesiska som jag har kom också till användning. Det var fantastiskt gott! Lyckades välja några rätter som satt som en smäck:)

Nu förbereder vi oss så smått inför den stora dagen imorgon. Imorgon då vår lille son kommer hit och vi får träffa honom för första gången. Jippi:)

/Diana




















2 kommentarer:

  1. Vad roligt att se era foton! Håller alla tummar för er imorgon!! Kramar!! Titti

    SvaraRadera
  2. Nu blir jag nyfiken, vad var det ni åt, ser ut att bestå av minst 50 % chili(!)?

    Gunilla

    SvaraRadera